h

Café de Verheffing: Geef racisme geen stem

De politie in Rotterdam is in opspraak geraakt door het uitlekken van racistische uitlatingen van politieagenten in privé Whatsapp groepen. De gemeenteraad heeft besloten geen extern onderzoek hiernaar te doen. Recent kwam naar buiten dat de agenten in kwestie mogelijk toch worden vervolgd door onder andere Controle+Alt+Delete. Op 25 november om 20:00 bij Café de Verheffing gaan we dit en meer bespreken met een aantal gasten.

Veel Rotterdammers voelen zich dag in dag uit weggezet en ervaren discriminatie en racisme in de stad. Na de golf van demonstraties over de hele wereld naar aanleiding van de dood van George Floyd, moeten we het momentum niet verliezen en ook in onze stad op zoek naar hoe het beter kan.

We zoomen in op het imago en functioneren van de politie en de beleving van inwoners van Rotterdam. Wat zijn de mogelijke oorzaken van de problemen en de oplossingen hiervoor? Op 25 november om 20:00 gaan we online uitgebreid op deze problematiek in bij Café de Verheffing. Met de volgende sprekers:

Jair Schalkwijk, woordvoerder Controle Alt Delete
Aart van Zevenbergen, raadslid SP Rotterdam                                     

Nadia Arsieni, raadslid D66 Rotterdam
Steven Lammering, raadslid PvdA Rotterdam

En een socioloog: Txai van Bijnen

Praat mee en sluit je aan! Op 25 november om 20:00 gaan we live via ZOOM:

https://zoom.us/j/99606486659?pwd=ajA2QnpaMFNhbDVSSUoyVERCQnJxQT09

Meeting ID: 996 0648 6659
Passcode: 129036

Datum en tijd: 
woensdag, 25 november, 2020 - 20:00

U bent hier