h

Aart van Zevenbergen

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Aart van Zevenbergen is 64, getrouwd en hij woont in Vreewijk. Momenteel is hij vice-voorzitter van de gebiedscommissie Feijenoord.

Voorheen werkte ik bij Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SoZaWe) als klachten-coördinator en Hoofd Opleidingen.
Qua studie ben ik een zogenaamde stapelaar. Van de lts-elektro tot hbo-maatschappelijk werk en daarna nog vele andere (deel)opleidingen en trainingen. Een leven lang leren en ervaringen opdoen is essentieel voor een optimaal en gelukkig bestaan.

Wat was je drijfveer om de politiek in te gaan?

Naar mijn stellige mening heeft de Rotterdamse politiek behoefte aan meer wijsheid en warmte voor de Rotterdammers. Empathie in plaats van wantrouwen en veroordeling.

Politiek is er om bescherming te bieden aan de Rotterdammers die dit (even) nodig hebben. Vooral in de geestelijke gezondheidszorg kunnen op dat terrein grote stappen worden gezet.

Stel, geld speelt geen rol, wat is dan het allerbelangrijkste wat je de komende vier jaar voor Rotterdam voor elkaar zou willen krijgen?

Gratis openbaar vervoer voor iedereen en een gratis Rotterdams wifinetwerk. Mobiliteit, bereikbaarheid en vermaak zijn belangrijke elementen tegen eenzaamheid. Daarnaast wil ik de dienstverlening van het gemeentelijke apparaat ernstig op de schop gooien. Nog te veel Rotterdammers worden door ambtenaren geschoffeerd.

Wat is je favoriete plek in Rotterdam en waarom?

Mijn tuin in Vreewijk, het prachtige tuindorp. Vreewijk is het bewijs dat sociale woningbouw ook heel mooi kan zijn en niet noodzakelijkerwijs uit blokkendozen hoeft te bestaan.

Terug naar de volledige kandidatenlijst.

U bent hier