h

Knokken en boksen op zuid

25 juni 2015

Knokken en boksen op zuid

De SP-fractie ging deze week buurten bij Stichting Zorgconcon, dat zich inzet voor  migrantenouderen in Feijenoord. Daarna namen ze een kijkje bij boksschool ´I Believe´ in  IJsselmonde. De boksschool is al 20 jaar bezig met jongeren in de buurt.

Ruthmila Cicilia, de vrouw achter Zorgconcon, wil de zorg voor met name Caraibische senioren laagdrempelig maken. Door bijvoorbeeld met demente ouderen in eigen taal, welke ze wel herinneren, te communiceren.

Foto: SP
Ruthmila (links op de foto) vertelt over de veilige omgeving en de dagbesteding binnen het zorgcentrum. Ook is er een soort formulierenbrigade en wordt er taalles gegeven.

Foto: SP

De huur wordt verhoogd en veel senioren vrezen de huur niet meer te kunnen betalen en hun appartement in het woonzorgcentrum te moeten verlaten. Veel oudere migranten leven onder de armoedegrens. Soms is twee euro al teveel voor een maaltijd die zij aanbieden. Rutmila ziet een expolsieve toename in aanmeldingen van ouderen voor de Voedselbank. SP-raadslid Josine Strörmann bood aan probleemgevallen, met name wat betreft zorgindicaties, naar de fractie te sturen. De SP blijft voor hen knokken.

Ook hoofdtrainer Ronald Hiwat moet opboksen tegen beloftes en mooie woorden van bestuurders en poltici.

Foto: SP

Met zijn boksschool ´I Believe´ is hij een begrip voor jong en oud in IJsselmonde en ver daar buiten. Al 20 jaar is hij bezig om jongeren op het rechte pad te houden, met boksen als middel. Ook wordt er gekookt en heeft de school een sociale functie. Hij werkt nu samen met Pit010. Toch is het moeilijk om erkend te worden als een soort jongerenwerker.

Foto: SP

Burgemeester Aboutaleb kwam eens langs om een nieuw gedeelte te openen en een paar jaar geleden werd de school een Buurthuis van de Toekomst. Maar nooit kwam er boter bij de vis. Onlangs is wel een bewonersinitiatief voor de boksschool erkend, met steun van de SP´ers in gebiedscommissie IJsselmonde.

Foto: SP

 

U bent hier