h

Feijenoorders weigeren huurverhoging

11 juni 2015

Feijenoorders weigeren huurverhoging

Vierenzeventig huurders uit Feijenoord hebben bij Woningcorporatie Woonstad de automatische machtiging voor het betalen van hun huur ingetrokken. Zij zijn het oneens met de huurverhoging en weigeren deze te betalen. Alle boze bewoners overhandigden de benodigde formulieren aan een vertegenwoordiger van Woonstad. De actie kwam voort uit de landelijke SP campagne Huur te Duur.

Woningcorporatie Woonstad was niet gelukkig met de actie. De bewoners kregen te horen dat het nog maar zeer de vraag was of de grote hoeveelheid formulieren wel op tijd verwerkt kon worden.

In twee jaar tijd zijn de huurprijzen met bijna 10% gemiddeld gestegen. Dit is het gevolg van kabinetsbeleid zoals de verhuurdersheffing en de inkomensafhankelijke huurverhoging. Op 1 juli 2015 zullen huurders weer geconfronteerd worden met een huurverhoging. De SP krijgt steeds meer signalen dat de inkomensafhankelijke huurverhoging tot betalingsproblemen leidt bij huurders. Het kabinet weigert deze geluiden serieus te nemen. Iedereen die met een huurverhoging te maken krijgt moet dit melden!

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

U bent hier