h

Jonge, sterke kandidatenlijst gekozen voor verkiezingen in 2022

8 november 2021

Jonge, sterke kandidatenlijst gekozen voor verkiezingen in 2022

Foto: SP

Gisteravond was de ledenvergadering van de SP Rotterdam. Hier werd de raadslijst van de SP in Rotterdam voor de aankomende Gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Een team van jonge SP’ers voert de kop van de lijst aan, met Arno van der Veen (25) als lijsttrekker. Hierbij werd de eerder voorgestelde lijst in zijn geheel aangenomen.

Kersverse lijsttrekker Arno van der Veen: “Ik heb ontzettend veel zin en energie om met deze raadslijst en veel andere betrokken Rotterdammers de strijd aan te gaan voor een sociale, duurzame en inclusieve stad. Waarbij één ding duidelijk is; in onze stad is er geen ruimte voor de sloopvisie van het College. Wij gaan bouwen aan een betere toekomst voor iedereen in onze stad.”

Nummer twee Burak Yildiz (29): “Samen met deze mooie raadslijst wil ik mij gaan inzetten voor de strijd voor sociale rechtvaardigheid in Rotterdam. Betaalbare woningen, een duurzamere stad en nul ruimte voor racisme en discriminatie. Ik heb heel veel zin in de campagne en de stad nog sterker sociaal te verbinden.”

De top vijf bestaat verder uit Ramona Cairo (30), Emin Basoglu (30) en Lotte van der Horst (25).

De afdeling sprak zich uit om met alle strijdbare socialisten een lijst te vormen en daarmee mee te doen aan de raadsverkiezingen. De Rotterdamse SP-afdeling gaat nu keihard aan de slag met het opbouwen van een campagneteam en het schrijven van een verkiezingsprogramma wat Rotterdam duurzaam, sociaal en inclusief moet gaan maken.

Verder werd er gestemd over het wel of niet gebruik maken van m/v op de kieslijst. Het binaire denken past, volgens de motie die hiervoor werd ingediend, niet langer bij de diversiteit van de lijst en van de stad Rotterdam. De afdeling besloot met grote meerderheid af te zien van genderidentificatie op de raadlijst. Hiermee maken wij meteen een statement over gendergelijkheid.

Ook werd er gestemd of de al mooie lijst van 44 mensen nog aangevuld mocht worden met kameraden die zich willen aansluiten bij deze lijst, op lagere posities. Ook deze motie werd aangenomen. Wij zoeken dus nog mensen die de aangenomen lijst nog sterker willen maken.

Alle sociaal betrokken Rotterdammers worden aangemoedigd zich te melden bij de afdeling om te ondersteunen via de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Dit kan via het mailadres fractiesprotterdam@gmail.com

Alle 44 namen op een rij die gekozen zijn voor de raadslijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

1 Arno van der Veen

2 Burak Yildiz

3 Ramona Cairo

4 Emin Basoglu

5 Lotte van der Horst

6 Bert Peterse

7 Mark de Bokx

8 Boris Duijff

9 Senad Delic

10 Mel Marcik

11 Aard Langeberg

12 Peter den Haan

13 Tijs Hardam

14 Josje Beukema

15 Harm Haverman

16 Nick Boutkan

17 Nel Keus

18 Ruben Middelweerd

19 Jaap Kooijmans

20 Maggie Joziassen

21 Diederik Olders

22 Bas Neve

23 Lieke Smits

24 Gwildor Sok

25 Dennis de Jong

26 Tom Weerdmeester

27 Erik Meijer

28 Aad van Rooijen

29 Goedele van Rijen

30 Ruud Abas

31 Ron J. Koppenhagen

32 Aksel Harrewijn

33 Jay Pahladsingh

34 Leo Smits

35 Mathijs Spaas

36 Wiel Senden

37 Aart van Zevenbergen

38 Pieter Schol

39 Theo Coskun

40 Herman Meester

41 Patrick van Klink

42 Nelis Oosterwijk

43 Herman Beekers

44 Ineke Palm

U bent hier