h

Nieuws, oktober 2017

23 oktober 2017

De Gewone Rotterdammer: voor een inclusief Rotterdam!

Foto: SP

De Gewone Rotterdammer was een mooie bijeenkomst over culturele diversiteit in Rotterdam, georganiseerd door de SP. Tientallen Rotterdammers vertelden over wat het Rotterdamschap in de diverse stad voor hen inhield. Allemaal gewone Rotterdammers, stuk voor stuk bijzonder.

Lees verder
12 oktober 2017

Gemeente moet Eneco juist steviger in handen nemen

Foto: Liesbeth Hoogenboom

De gemeente moet de aandelen Eneco niet verkopen. Integendeel, ze zou haar rol als aandeelhouder juist steviger moeten verankeren. Daarnaast zou de stad ook de aandelen kunnen overnemen van de steden die wel van hun aandelen in het energiebedrijf kwijt willen om een stevigere regie te krijgen bij op de duurzaamheidstransitie die de stad te wachten staat. De dividenden die de stad ontvangt uit het aandeelhouderschap kunnen gebruikt worden voor het instellen van een duurzaamheidsfonds. Voorstellen hiervoor dient de SP vandaag in bij het debat over de verkoop van Eneco.

Lees verder
12 oktober 2017

Straatkrantverkopers mogen blijven in het centrum

Een misverstand is de wereld uit: verkopers van de straatkrant mogen dat blijven doen in het centrum van de stad. Op verzoek van de SP was er vandaag een raadsdebat over de kwestie en de wethouder gaf opheldering in deze zaak. Maar er zijn meer groepen die wat de SP betreft niet onder het pas ingestelde ventverbod zouden moeten vallen. En dus wordt de discussie binnenkort voortgezet.

Lees verder
12 oktober 2017

SP wil regelgeving tegen overlast toeristisch verhuur woningen

Foto: Michiel Knoops

Een half uur na zijn installatie diende het kersverse SP-raadslid Burak Yildiz meteen een initiatiefvoorstel in met een pakket maatregelen rond toeristisch verhuur. De maatregelen zorgen voor voldoende slagkracht om misstanden en overlast rond toeristisch verhuur in Rotterdam in kaart te brengen en te bestrijden om zo Amsterdamse praktijken te voorkomen.

Lees verder
3 oktober 2017

Magis 010 definitief gered!

Foto: SP

Magis010 is definitief gered! Gisteren tekenden de gemeente en Magis010 bij voor een jaar. Het merendeel van de mensen van Magis010, een sociale onderneming waar honderden mensen met een beperking werken, kan hun werk nu behouden. Eigenlijk wilde de gemeente de stekker uit Magis010 trekken. Een aangenomen voorstel van de SP, gesteund door Nida, VVD, Pvda, GroenLinks en de Partij voor de dieren wist dat te voorkomen. De wethouder moest weer aan de onderhandelingstafel plaatsnemen en nu zijn de partijen er uit gekomen.

Lees verder
2 oktober 2017

Volkstuinders eisen duidelijkheid op het stadhuis

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

De Rotterdamse volkstuinen kwamen woensdag 4 oktober naar de Coolsingel. Ze zijn ontevreden over de voortgang in de discussie die al sinds 2014 loopt over de toekomst van volkstuinen in Rotterdam. Een visie op volkstuinen ontbreekt nog steeds. Of de beoogd beheerder AVVN vanaf 1 januari 2018 de rol van de Rotterdamse Bond van Volkstuinders (RBvV) gaat overnemen is nog onduidelijk. De SP wil dat de wethouder zo snel mogelijk met een concreet plan komt dat zekerheid biedt voor de volkstuinverenigingen.

Lees verder

U bent hier