h

Nieuws, januari 2017

26 januari 2017

Nieuwjaarsfeest: Rotterdam klaar om te knokken!

De Rotterdamse SP luidde het nieuwe jaar in met een druk bezocht nieuwjaarsfeest in Toko 51 aan de West-Kruiskade. Met speeches, goede muziek, zeer lekkere hapjes en bloemen van de voorzitter Theo Coskun voor de drie Rotterdamse SP-kandidaten voor de Tweede Kamer. Kortom; Rotterdam is klaar om te knokken.

Lees verder
25 januari 2017

AOW- en Jeugdtegoed moet beter

Foto: Axelle B

De SP gaat volgende week in de Rotterdamse gemeenteraad drie voorstellen indienen om het AOW- en Jeugdtegoed beter te maken. Ten eerste gaat de partij een voorstel indienen dat regelt dat ouders van kinderen tot 12 jaar vanaf maart 225 euro krijgen en oudere kinderen 325 euro. Een ander voorstel vraagt wat soepeler om te gaan met het product-aanbod dat het tegoed op de Rotterdampas biedt voor met name AOW'ers.
UPDATE: Het SP-voorstel waarin staat dat ouderen worden betrokken bij het uitbreiden van het product-aanbod van AOW-tegoed op Rotterdampas, is aangenomen.

Lees verder
25 januari 2017

Monumentale plataan niet kappen maar verplaatsen

Foto: Jackmac34

Ondanks een eerdere belofte wordt de monumentale plataan aan de Adamshofstraat toch gekapt. De SP wil aanstaande donderdag in een debat weten of dat wel echt nodig is.

Lees verder
19 januari 2017

Eerste stappen in Schiebroek worden gezet

Foto: Edwin de Voigt/SP

Tijdens de afgelopen begrotingsbehandeling vroeg de SP aandacht voor de verslechterende situatie in Schiebroek-Zuid. De raad naam het voorstel over en afgelopen donderdag is de eerste stap gezet: een grote bijeenkomst in de wijk om de problemen goed in kaart te krijgen.

Lees verder
18 januari 2017

Wijzijndethuiszorg is het beu: juridische stappen tegen gemeente

Foto: Edwin de Voigt/SP

De gemeente Rotterdam houdt zich niet aan de wet als het gaat om de zorg aan oude, kwetsbare mensen. Wijzijndethuiszorg zijn de mooie woorden van de wethouder zat en gaan er met gestrekt been in: ze slepen de gemeente voor de rechter.

Lees verder
17 januari 2017

SP-Wethouder Vliegenthart bezoekt PlusPunt

Foto: Harm Haverman/SP

Afgelopen donderdag bezocht de Amsterdamse wethouder Arjan Vliegenthart het Rotterdamse werkactiveringscentrum Pluspunt. Vliegenthart is wethouder namens de SP en beheert de portefeuilles werk, inkomen en participatie. Het bezoek gaat vooraf aan zijn deelname aan een debat met Rotterdamse wethouder economie en werkgelegenheid, Maarten Struijvenberg, over de zin en onzin van de Rotterdamse tegenprestatie.

Lees verder

Pagina's

U bent hier