h

SP-leden over huisvesting

23 november 2015

SP-leden over huisvesting

Afgelopen donderdagavond waren Rotterdamse SP-leden bijeen om te praten over huisvesting. De SP werkt aan een alternatieve Woonvisie voor Rotterdam en is daarom een onderzoek gestart. Wat de SP'ers betreft zijn de belangrijkste punten: meer invloed en echte inspraak van bewoners op hun woonsituatie en betaalbaarheid.

Foto: SP
Rotterdamse SP-leden kwam afgelopen donderdag samen om te discussiëren over wonen in Rotterdam. Ter discussie stonden de concept-Woonvisie van het college en de alternatieven vanuit de SP.

Een van de belangrijkste speerpunten is dat Rotterdammers meer te vertellen moeten krijgen over hun woonsituatie en leefomgeving. 'Er moet meer vrijheid komen om over je eigen woonomgeving te kunnen beslissen. Laten we het omdraaien en gemeente en corporaties bewoners faciliteren in hun wensen en ideeën.' zegt Aart van Zevenbergen, Feijenoord. Een coöperatieve bewonersvereniging, waarbij bewoners taken of zelf de huizen van corporaties overnemen, is een goed startpunt volgens de leden. Hier zou vol op ingezet moeten worden,

Daarnaast vinden de SP-leden dat er snel een kentering moet komen in de afbraak van betaalbare huisvesting. Rotterdam heeft niet minder, maar meer goedkope woningen nodig. Er zou juist in de kwaliteit en verduurzaming van deze woningen geinvesteerd moeten worden. Belangrijk is dat er genoeg woningen komen voor iedereen die recht heeft op een sociale huurwoning (ook statushouders) en dat ook in de prijscategorie net daarboven meer aanbod komt.

Verder waren er nog diverse mooie ideeen over hergebruik van leegstand, woningruil tussen gezinnen en ouderen en energiebesparing.

Sinds oktober is de SP Rotterdam gestart met een onderzoek naar aanleiding van de concept-Woonvisie van het college. Begin december zal de SP haar resultaten presenteren.
Diverse wetenschappers, bewoners-verenigingen en organisaties hebben hun input al gegeven, wil je nog wat kwijt? Mail ons op: fractie@rotterdam.sp.nl

U bent hier