h

Wethouder Visser wederom de fout in

16 juli 2015

Wethouder Visser wederom de fout in

Het nieuws dat het Wereldmuseum in totaal 2 miljoen subsidie ontvangt zorgt voor veel verbazing bij de fracties van de SP, PvdA en GroenLinks. In een brief aan de raadsleden meldt wethouder Adriaan Visser dat het door problemen geplaagde museum in 2015 1,2 miljoen euro en in 2016 0,8 miljoen extra subsidie ontvangt. Desondanks zijn de partijen blij dat de gemeente extra geld steekt in het museum om het voortbestaan te garanderen.

De manier waarop dit nieuws gecommuniceerd wordt wekt onvrede op bij de raadsleden. Sun van Dijk: “De wethouder is tijdens de hele tragedie rond het museum meerdere malen op de vingers getikt vanwege gebrekkige en onvolledige communicatie. Nu moeten we weer achteraf horen dat er extra subsidie verstrekt wordt en moeten we via de media horen waar het vandaan komt. Op deze manier maakt de wethouder het werk van de raad compleet onmogelijk.” Tijdens de raadsvergaderingen van vorige week repte de wethouder met geen woord over een extra subsidiepot. Dit is zeker vreemd gezien de motie die de SP had ingediend om 2 miljoen extra subsidie uit te trekken voor het komende cultuurplan.

Vanwege het reces kan de wethouder op zijn vroegst 17 september aan de tand gevoeld worden. De SP, PvdA, GroenLinks de wethouder om opheldering te vragen. De al wankele positie van de wethouder wordt door deze nieuwe openbaringen niet verstevigd.

U bent hier