h

Oase of asfalt voor Carnisse?

7 juli 2015

Oase of asfalt voor Carnisse?

Foto: SP

'Ruimte voor ontplooiing', 'zelf opgezet', 'een paradijsje', zo omschrijven bewoners en betrokkenen de Carnissetuin. Deze oude gemeenschapstuin, al sinds de jaren '50 in gebruik, moet volgens nieuwe collegeplannen wijken voor een parkeerplaats. De SP steunt de bewoners in hun strijd voor behoud van de tuin en stelt de plannen aan de kaak in de gemeenteraad.

In tegenstelling tot wat sommige bronnen beweren, gaat het hier absoluut niet om een tijdelijke tuin. De Carnissetuin is al generaties lang een baken in de wijk. De parkeerplaatsen zijn onderdeel van de uitbreidingsplannen van een naastgelegen school, ten koste van de gemeenschapstuin. Nog voor de gemeenteraad zich over de plannen heeft mogen uitspreken, heeft de gemeente al stappen ondernomen en het contract met de beheerder ´Creatief Beheer´ opgezegd. Alternatieve locaties voor een parkeerplaats zijn onvoldoende onderzocht. SP-raadslid Querien Velter is boos: 'Hoe kom je erbij een bloeiende buurttuin plat te gooien voor een parkeerplaats. Een oase inruilen voor asfalt?'

De tuin vervult een maatschappelijke functie in de wijk die niet in geld is uit te drukken. De gemeente lijkt er sterk op uit de inkomsten uit grondverkoop te willen gebruiken voor het dichten van gaten in de begroting. Velter: 'Het college moet dit soort plannen open en eerlijk bespreken. Niet alvast huurcontracten opzeggen en grondopbrengsten in de boeken zetten.´ De SP steunt de gebruikers van de Carnissetuin in hun strijd voor behoud.

U bent hier