h

Verbeter de aanpak Rotterdam-Zuid

17 juni 2015

Verbeter de aanpak Rotterdam-Zuid

Wat de SP betreft is het tijd om de aanpak van wijken met sociale problemen serieus te nemen. De huidige aanpak van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid is teveel van bovenaf opgelegd. Bewoners, lokale ondernemers en gebiedscommissies worden niet betrokken. Om tot een effectievere aanpak op Zuid te komen gaat de SP concrete voorstellen indienen in de gemeenteraad van 18 juni.

Een van de voorstellen van de SP is het opheffen van het programmabureau NPRZ. Op dit moment functioneert het programmabureau teveel als een eiland. Het is een extra schakel die meer zorgt voor ruis dan voor verbetering in de aanpak van allerlei misstanden op Zuid. De SP pleit ervoor de volledige regie en zeggenschap bij de burgemeester en wethouders neer te leggen, om zo tot maximale extra inzet op Rotterdam Zuid te komen.

Bij de aanpak van de sociale problemen op Zuid is de betrokkenheid en zeggenschap van bewoners een absolute voorwaarde. De SP stelt voor om veel meer gebruik te maken van de al op Zuid aanwezige maatschappelijke instellingen en actieve bewoners met een breed draagvlak in hun wijk of buurt. Daarbij kunnen de gebiedscommissies een belangrijke rol hebben in de uitwerking van het beleid en de participatie van bewoners. De SP vindt dat de gebiedscommissies, net als de deelgemeente voorheen, weer een formele positie moeten krijgen bij de aanpak van de problemen op Zuid.

Aanvullend op de voorstellen in de gemeenteraad publiceert de SP een sfeerraportage die een beeld schetst wat de bewoners en organisaties op Zuid nu echt merken van alle inspanning van het NPRZ.

U bent hier