h

Breid citylounge uit met wijklounges

15 juni 2015

Breid citylounge uit met wijklounges

Het Rotterdams college lijkt alle aandacht en geld te steken in het mooi maken van de binnenstad. Onder de noemer 'Rotterdam citylounge is in het centrum geïnvesteerd in de buitenruimte. Ook krijgen voortaan voetgangers en fietsers voorrang op de auto in het centrum en het stadsbestuur bekijkt of een enkele straat autovrij kan worden gemaakt. Niet slecht, maar de SP vindt die focus op de binnenstad te eenzijdig en doet aanstaande donderdag bij de gemeenteraad een voorstel: versterk de stad en richt ook een aantal mooie, gezellige, autoluwe wijklounges in.

Om winkeliers en bezoekers te plezieren is in het Rotterdamse stadscentrum de afgelopen jaren geïnvesteerd in sierbestrating, kunst en straatmeubilair. Een volgend plan is om fietsers en voetgangers voorrang te geven op de auto en het centrum autoluw te maken. Op zichzelf een plan waar de SP zeer mee kan instemmen. Daarom pleit SP-raadslid Tom Weerdmeester ervoor om de citylounge uit te breiden naar de wijken verder weg van het centrum: 'Er zijn meer plekken in de stad waar de winkeliers en bewoners gebaat zouden zijn met een autoluwe zone en een goed onderhouden buitenruimte. Een plaats waar het fijn winkelen en wandelen is. Misschien trekt dat zelfs nieuwe bezoekers.'

Weerdmeester wil dat de wethouder in overleg gaat met de gebiedscommissies en bewoners om te zien waar er in de stad zulke wijklounges zouden moeten komen.

Update: de motie werd omarmd door de wethouder, er wordt naar gekeken hoe het concept overgenomen kan worden in andere wijken.

U bent hier