h

Rotterdammers redden de zorg!

25 mei 2015

Rotterdammers redden de zorg!

Foto: SP

Terwijl verzorgingshuizen sluiten en ouderen langer thuis moeten blijven wonen, bezuinigt de regering op de thuiszorg. Tegelijk wordt fors bezuinigd op verpleeghuizen en de zorg aan psychiatrische en gehandicapte mensen. Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, psychische problemen of een handicap hebben, raken deze zorg kwijt.

Tienduizenden mensen die in de zorg werken, verliezen hun baan of hun inkomen. FNV en CNV zijn een grote campagne 'red de zorg' gestart om deze afbraak van de zorg te stoppen.

In Rotterdam zijn vooral de vrouwen van “wij zijn de thuiszorg Rotterdam” samen met andere vakbondsleden uit de ouderenzorg, FNV en SP enthousiast aan de slag voor de campagne. Maandag 25 mei was een groep vrijwilligers bij de finish van de Roparun op de Coolsingel om handtekeningen op te halen. Vrijwel iedereen tekende; de deelnemers, supporters, voorbijgangers, vrijwilligers, medewerkers en politie. Zodra men begreep dat het over de zorg ging, stond men stil om te luisteren en te tekenen. 'In 5 jaar wordt afgebroken wat in 50 jaar is opgebouwd'. Veel mensen vertelden hun ervaringen met familie of vrienden die niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Naast deze acties zijn veel handtekeningenlijsten verspreid in buurthuizen en zorginstellingen.

SP Rotterdam gaat de komende weken door met de acties om de zorg te redden. Komende vrijdag worden er vanaf 19.00 uur handtekeningen opgehaald bij de primark in Winkelcentrum Alexandrium. Wil je helpen of handtekeningenlijsten om te verspreiden of zelf handtekeningen op te halen? Neem contact op met ipalm@sp.nl

Wil je niet de straat op maar wel tekenen? Dat kan via FNV voor zorg

 

U bent hier