h

Redt de bibliotheek in Afrikaanderwijk

3 maart 2015

Redt de bibliotheek in Afrikaanderwijk

Foto: SP

De Bewoners Organisatie Afrikaanderwijk is een petitie gestart waarin ze het gemeentebestuur van Rotterdam oproepen om de bibliotheek terug te geven aan de wijk. De SP is van mening dat dergelijke voorzieningen in de wijk moeten blijven bestaan en steunt de petitie.

De bibliotheek is een belangrijke voorziening voor de Afrikaanderwijk. Het verdwijnen van een vestiging op loopafstand betekent dat bibliotheekbezoek minder of helemaal niet meer plaatsvindt, in het bijzonder voor jonge kinderen en ouderen.

Veel kinderen en ouderen kunnen niet zelfstandig reizen met het openbaar vervoer naar een andere bibliotheek. Extra kosten van openbaar vervoer passen bij veel gezinnen niet in het krappe budget, zeker niet als er ook ouders of anderen als begeleiding mee moeten reizen. De meeste bewoners in onze buurt hebben evenmin een goed gevulde portemonnee om boeken te kopen.

Ook voor de plekken met publieke pc’s, die met bibliotheek zijn verdwenen, is geen alternatief. Eerder zijn door bezuinigingen de publieke pc’s elders in de wijk al geminimaliseerd. Bewoners die geen pc en internet kunnen bekostigen of hulp nodig hebben bij het leren gebruiken van een computer worden in de kou gezet.

SP Gebiedscommissielid Aart Van Zevenbergen: "Scholen hebben helaas niet altijd de voorzieningen in huis om het verlies van deze bibliotheek op te vangen. Er is geen aansluitend openbaar vervoer waardoor de dichtstbijzijnde bibliotheek buiten bereik van de kinderen van Afrikaanderwijk blijft. Ik ondersteun deze petitie van harte." 

Tekenen kan via de link: www.petities24.com/wij_willen_de_bibliotheek_in_de_wijk_terug

Voor meer informatie: 06-84 51 39 91 (Sarhan).

U bent hier