h

Ouders en leerlingen Klimop in actie

14 januari 2015

Ouders en leerlingen Klimop in actie

Ouders en kinderen van basisschool de Klimop hebben vanmiddag ingesproken en een petitie aangeboden bij de commissie onderwijs in de Rotterdamse raad. De Klimopschool in Rotterdam Noord is een typisch voorbeeld van een school uit de ideale wereld van onderwijswethouder De Jonge. Kinderen die tussen speciaal en normaal onderwijs vallen en dus nergens terecht komen voor basisonderwijs kunnen prima terecht op de Klimop.

Vanwege een te klein aantal leerlingen en verouderde accommodatie moet de school sluiten. Vanwege de aanwezige deskundigheid, de succesvolle plaatsing van leerlingen die nergens anders terecht kunnen en positieve inspectierapporten vindt de SP dat het belachelijk zou zijn om de school te sluiten. 
 
SP-raadslid Josine Strörmann:"Deze school is een schoolvoorbeeld van passend onderwijs, het zou belachelijk zijn als de school dicht zou moeten." De Klimop past prima in de ideale wereld die wethouder de Jonge wilt creeëren voor het Rotterdamse onderwijs. Sluiting van de school is in de ogen van de SP bizar, onlogisch en schadelijk.

U bent hier