h

Geen steun voor TOS IJsselmonde

29 januari 2015

Geen steun voor TOS IJsselmonde

Het door de SP ingediende voorstel tot behoud van TOS (Thuis Op Straat) IJsselmonde is niet aangenomen. Ondanks brede steun in de Rotterdamse gemeenteraad werd een meerderheid niet gehaald. Dit betekent dat TOS in IJsselmonde moet stoppen met haar werkzaamheden. TOS wordt hiermee het nieuwste slachtoffer van het college dat niet luistert naar de wensen van bewoners in de wijk.

TOS IJsselmonde houdt zich al jaren bezig met jongerenwerk in die deelgemeente. Ze organiseren buitenschoolse activiteiten, zoals sport, voor kinderen en jongeren. Josine Strörmann : “De wethouder geeft geen enkel inhoudelijk argument waarom hij het nodig vindt TOS stop te zetten. Het gaat om relatief weinig geld dat nodig is voor het behoud en de opbrengst is erg hoog.”

Gebiedscommissielid SP Ger Giessen vindt stopzetting van de financiële ondersteuning ook dom: “Ondanks een aantoonbare bijdrage aan de leefbaarheid en veiligheid kiest dit college niet voor een voortzetting van TOS. De jeugd in IJsselmonde is nu de dupe van het collegebeleid dat vooral geld uitgeeft aan repressie in plaats van preventie”

 

Voorheen werd TOS in IJsselmonde organisatie gefinancierd door woningcorporatie Vestia. Die heeft echter begin 2014 al aangekondigd dat dit zij dit vanaf 2015 om financiële redenen niet meer kunnen. Een subsidieaanvraag bij de stad is afgewezen. Met 48.000 euro zou TOS IJsselmonde haar werkzaamheden hebben kunnen voortzetten.

U bent hier