h

SP: Houd héél Rotterdam schoon en heel!

15 juli 2014

SP: Houd héél Rotterdam schoon en heel!

De SP maakte zich vandaag bij het behandelen van de kaderbrief 2014 hard voor het schoon en heel houden van de stad. Het college is van plan 10 miljoen extra te bezuinigen op fysiek beheer. De SP acht het onmogelijk dat met deze bezuinigingen het schoon en heel niveau van de buitenruimte in alle wijken van Rotterdam op peil blijft.

Vorig jaar zijn al niet in alle deelgemeenten de door de gemeenteraad vastgestelde doelen, de  zogenaamde 'schoon en heel'-niveaus, gehaald. Er wordt door dit college extra geïnvesteerd in de zogenaamde 'verfraaiing' van de binnenstad, maar wat juist ook nodig is zijn extra investeringen voor die wijken die de doelen niet gehaald hebben. SP-raadslid Querien Velter: “Het is leuk en aardig dat het college gaat investeren in dingen om het centrum op te leuken, maar dat betekent niet dat de rest van Rotterdam dan verwaarloosd mag worden.”

De SP is van mening dat het college zich aan de door de raad gestelde doelen moet houden. Velter: “Dus niet alleen; alle ballen op de binnenstad!” Ze diende daarom een motie in. De SP vraagt aan het college om, voor de begroting van 2015, met een overzicht te komen met daarin het bedrag dat per wijk nodig is om de vastgestelde kwaliteitsniveaus te behalen. Ook zouden volgens de SP de gebiedscommissies betrokken moeten worden om de 'schoon en heel'-niveaus in de Rotterdamse wijken te beoordelen.

U bent hier