h

Kwetsbare scholieren niet in de hoek zetten

15 juli 2014

Kwetsbare scholieren niet in de hoek zetten

Het pedologisch instituut biedt ondersteunende zorg en begeleiding aan scholieren, zodat deze kinderen het onderwijs goed kunnen volgen. Die ondersteuning zou in Rotterdam niet meer geboden kunnen worden, waardoor mogelijk deze groep kinderen per 1 augustus thuis komt te zitten. De SP wil dit voorkomen. Tijdens de behandeling van de kaderbrief in de gemeenteraad 15 juli wil de SP-fractie met een motie zorgen voor een financiële overbrugging.

In het kader van het passend onderwijs worden de samenwerkingsverbanden in het onderwijs grotendeels verantwoordelijk gesteld voor de budgetten. Maar de kosten voor het pedologisch instituut (PI) waren niet begroot voor de aankomende twee schooljaren. Het leek erop dat het pedologisch instituut hierdoor de zorg niet langer meer kon bieden. ''Dat zou echt erg zijn, deze scholieren worden dan onterecht in de hoek gezet.'' Aldus SP-raadslid Sun van Dijk. ''Ik vind namelijk echt dat deze kinderen een zachte landing verdienen en niet de dupe mogen worden van de overgang naar wet Passend Onderwijs en de Nieuwe Jeugdwet.''

De kansrijke motie, want breed ondersteund door de oppositie en het CDA, zorgt voor een financiële overbrugging door de gemeente voor 2 schooljaren, dus tot 1 augustus 2016. Om zo de zorg voor deze kwetsbare kinderen te continueren en de nodige ondersteuning te bieden aan ouders en leerkrachten. Hierna worden deze kosten door de samenwerkingsverbanden overgenomen.

U bent hier