h

Sluiten van de verzorgingshuizen? Ik dacht het niet!

5 april 2014

Sluiten van de verzorgingshuizen? Ik dacht het niet!

Het kabinet wil 800 van de 1300 verzorgingshuizen sluiten. Vanwege de bezuinigingen moeten ouderen in verzorgingshuizen gedwongen verhuizen. Of ze komen het verzorgingshuis niet meer in terwijl zij die geborgenheid juist nodig hebben. Het kabinet wil dat ouderen langer thuis blijven wonen, maar bezuinigt gelijk fors op de thuiszorg.

De PvdA landelijk is nu, na de verkiezingsnederlaag, bezig pleisters te plakken. Maar AbvakaboFNV zegt - terecht - dat er moet gewoon voorkomen dat grotere wonden worden geslagen in de zorg.
Daar is de SP het van harte mee eens. Teken en verspreid daarom de petitie.

In Rotterdam dreigen, als alle plannen doorgaan, 5000 tot 7000 werknemers in de zorg hun baan te verliezen. Vooral verzorgenden en thuishulpen. Rotterdam loopt al vooruit op de bezuinigingen in de huishoudelijke zorg en dagopvang. De gevolgen horen we via ons meldpunt, waar de meldingen over de gevolgen van deze bezuinigingen blijven binnenkomen.

In Rotterdam werken we samen met het comité Wijzijndethuiszorgrotterdam om de kwaliteit van de thuiszorg te bewaken. Samen met de werknemers uit de verzorgings- en verpleeghuizen en de vakbonden willen we de zorg redden.

Het comité Wij Zijn de Zorg heeft samen met filmmakers Matte Mourik en Rik van der Linden en fantastische acteurs een film gemaakt. Dit als bijdrage in de strijd tegen het sluiten van verzorgingshuizen. De film kun je hierboven bekijken en hier zoveel mogelijk doorsturen naar familie, vrienden en bekenden. 

U bent hier