h

SP wil stadsbestuur dat vertrouwen herstelt

23 maart 2014

SP wil stadsbestuur dat vertrouwen herstelt

De SP wil in Rotterdam een college met een belangrijke opdracht: herstel het vertrouwen in de lokale democratie en pak de grote sociale problemen van Rotterdammers aan. 

De laagste opkomst ooit (45%) bij de gemeenteraadsverkiezingen is een groot probleem voor de lokale democratie in onze stad. De SP begrijpt waarom veel mensen het voor gezien houden. Beloftes worden niet waargemaakt en de problemen van mensen niet aangepakt. Daarom voerden we de afgelopen maanden campagne voor echte verandering: 100% sociaal. Met succes, meer dan een verdubbeling naar vijf zetels. 
 
Nu komt het er op aan die inzet waar te maken. De SP staat klaar om de stad mee te besturen. Als grootste winnaar van de verkiezingen op 19 maart zullen we onze verantwoordelijkheid nemen. Lijsttrekker Leo de Kleijn: “Mijn handen jeuken om de stad te besturen. Al onze stemmers kunnen er vanuit gaan dat we twee harde voorwaarden hebben en daar ook aan vast zullen houden. Een nieuw stadsbestuur met de SP zal ervoor zorgen dat de positie van mensen met de laagste inkomens in de stad verbetert in plaats van nog slechter wordt. En we zullen nooit onderdeel zijn van een college dat groepen Rotterdammers discrimineert of uit sluit.”
 
Natuurlijk gaat de voorkeur van de SP uit naar een zo links en sociaal mogelijke coalitie. Rechts (Leefbaar Rotterdam, VVD, CDA) heeft samen geen meerderheid gekregen van de kiezers. Maar links ook niet. Bovendien is Leefbaar Rotterdam met afstand de grootste partij geworden in de stad, ondanks het feit dat de partij geen zetels won. Leefbaar Rotterdam heeft dus het initiatief en zal als eerste met voorstellen moeten komen voor een nieuw college. Inmiddels is een zogenaamde verkenner (oud minister Jan Kees de Jager) aangesteld om de mogelijke coalities te onderzoeken. 
 
De SP zal daarbij pleiten voor een breed college dat draagvlak heeft en het vertrouwen kan herstellen van Rotterdammers in politiek en bestuur.
 

U bent hier