h

SP haalt vijf zetels in Rotterdam

19 maart 2014

SP haalt vijf zetels in Rotterdam

Ruim 10,5% van de Rotterdammers heeft woensdag SP gestemd. Die uitslag betekent dat de SP vijf zetels haalt in de Rotterdamse gemeenteraad. Dat is het beste resultaat dat de SP ooit gehaald heeft in Rotterdam.

Het dak ging eraf in poppodium WORM, waar de vrijwilligers en sympathisanten van de SP zich verzameld hadden, toen burgemeester Aboutaleb de voorlopige uitslag bekendmaakte vanuit het Stadhuis.

Campagneleider Querien Velter bedankte alle vrijwilligers voor hun enorme inzet in de afgelopen weken. SP-lijsttrekker Leo de Kleijn is blij dat steeds meer Rotterdamse kiezers zich thuis voelen bij het 100% sociale geluid van de SP.

De Kleijn: "De voorlopige uitslag laat geen meerderheid zien voor CDA, VVD en Leefbaar Rotterdam en dat is positief. De PvdA heeft de afgelopen vier jaar de kans laten liggen om Rotterdam sociaal te maken en daarom daalt die partij nu en stijgt de SP. Met de winst van de SP, NIDA en de Partij voor de Dieren denk ik dat er kansen zijn voor een sociaal blok in de Rotterdamse gemeenteraad."

Vrijdag wordt de definitieve uitslag van de verkiezingen bekend gemaakt. Donderdag maakt de burgemeester ook de uitslag van de verkiezingen van de 14 gebiedscommissies bekend.

U bent hier