h

ROOD, jong in de SP, overvalt collegezalen

25 mei 2010

ROOD, jong in de SP, overvalt collegezalen

"Handen omhoog! Dit is een overval. Allemaal je studiebeurs inleveren!" Zo viel ROOD, jong in de SP, vandaag samen met de stufidieven Alexander P, Femke H, Job C. en Mark R. en een groot spandoek meerdere collegezalen binnen op de Erasmus Universiteit en de Hogeschool Rotterdam.

Boeven vallen collegezalen EUR binnen from EM Online on Vimeo.

Het was een echte verrassingsaanval voor zowel docenten als studenten die in de zaal zaten. Door een megafoon legde Lieke - alias Femke H - kort en duidelijk uit dat studenten op 9 juni écht iets te kiezen hebben. De SP wil de studiefinanciering niet afschaffen, en het collegegeld niet verhogen, zoals vele andere partijen dat wel van plan zijn. Met name studenten, maar ook ouders en mensen die onze kenniseconomie willen behouden, moeten zich dus bewust zijn op welke partij ze op 9 juni gaan stemmen.

Overval 1

Van de studenten kwamen vele positieve reacties en in enkele zalen kregen de overvallers zelfs een spontaan applaus toen zij weer verder gingen met hun rooftocht! Na de overvallen werden aan de studenten flyers uitgedeeld, waarin precies werd uitgelegd waarom het zo belangrijk is dat de studiefinanciering in stand wordt gehouden en hoe andere partijen erover denken.

Overval 2

Zowel op de universiteit als op de hogeschool bleken studenten verontwaardigd over de plannen van de meeste partijen. Zo werd naar Job C. de opmerking gemaakt: “Ga toch theedrinken!” en van Alexander P. was het voor velen ook niet duidelijk dat ook zijn partij D66 de studiefinanciering wil afschaffen. Dus laat je niet wijs maken dat D66 de partij voor studenten is, want er is maar één partij die voor alle studenten opkomt en altijd zal vinden dat iedere jongere moet kunnen studeren, ongeacht het inkomen van zijn of haar ouders.

Overval 3

Maar over onze actie en over onze standpunten over het hoger onderwijs waren bijna alleen maar positieve geluiden te horen. De komende weken zullen de PvdA van Job C., de VVD van Mark R., GroenLinks van Femke H. en D66 van Alexander P. er alles aan doen om zoveel mogelijk zieltjes te winnen, zodat zij per 10 juni jullie stufi kunnen afpakken. Laat dat niet gebeuren! Stem dus op 9 juni op de SP.

Overval 4

Teken de petitie!
"SP-jongeren 'overvallen' collegezaal KZ" - Profielen - magazine Hogeschool Rotterdam
"Boeven vallen collegezalen EUR binnen" - EUR-magazine - magazine Erasmus Universiteit

U bent hier